Clas Malmström

Självledarskap

Det kom ett mail från en HR-direktör vid ett stort svenskt företag.

”Hej Clas! Ledningsgruppen bestämde häromdagen att vi ska utveckla medarbetarskapet inom hela koncernen. Vår VD är tänd på begreppet ”självledarskap” och vill att vi ska köra en serie föreläsningar om det. Han var inne på en annan föreläsare men jag föreslog dig, och efter att jag berättat vilken succé dina föreläsningar blev inom Xxx-Yyy AB förra året, och visat några inspelningsklipp, tände de andra på alla cylindrar J

Även om du inte använder just det ordet vet jag ju att mycket av det du föreläser om är just självledarskap, så nu undrar jag om du kan komma hit och presentera dig vid vårt nästa ledningsgruppsmöte på måndag i nästa vecka?
Med vänliga hälsningar

Frida N.”

Och det stämmer, jag brukar inte använda ordet självledarskap, men i alla mina föreläsningar finns starka inslag om vikten av att slänga bort offerkoftan och ta ansvar för sina attityder och beteendeval. Och jag har utvecklat en metodik för att göra detta utan att ”använda pekfingrarna” utan i stället uppmuntra och inspirera åhörarna till att fokusera mer på möjligheter och att ta fler initiativ. Det som har störst effekt är att dra många praktiska exempel och berätta vilken livsförbättrande inverkan det har haft för några personer jag har haft förmånen att få coacha.

Jag har också skrivit en bok  – ”Möjlighetstänk!” –  som i stora delar handlar om just självledarskap, kompletterat med en del andra mentala utvecklingsövningar.

"Tack för en strålande föreläsning, Clas! Du var i särklass den mest uppskattade av alla våra föreläsare. Utvärderingarna gav dig 4,8 i snitt. 5 var högsta, men någon hade t.o.m. skrivit 6-or på dig!”

- Sanna Ehdin arrangör Bjäre Hälsodagar i Båstad


”Den bästa föreläsning jag någonsin har varit på. Och jag har hört många!”

- Karin Rystedt HR-direktör Region GävleborgLämna dina uppgifter så kontaktar vi dig!