Clas Malmström

Vad är det egentligen som händer på en riktigt bra arbetsplats?

Vad är det egentligen som händer på en riktigt bra arbetsplats?

Målgrupp: chefer/ledare, HR-specialister

Att behöva se över den organisatoriska och sociala arbetsmiljön, och dessutom dokumentera att man har gjort det, är ett lagstadgat krav alla arbetsgivare måste leva upp till, MEN i stället för att bara se detta som ett ”nödvändigt ont” föreslår vi att ni vänder upp och ner på resonemanget och tar vara på alla de möjligheter som är förenade med att utveckla den psykosociala sidan av arbetsmiljön på ett offensivt sätt.

     – Varför inte göra jobbet till ett lyft i livet?

 

Odåligt är inte lika med bra

I internationella jämförelser har vi skandinaver en osedvanligt välutvecklad preventiv kompetens, vi är bra på att förebygga, identifiera och hantera risker, följa säkerhetsföreskrifter och så vidare. Och därigenom håller vi skadestatistiken på en mycket låg nivå jämfört med resten av världen. Men att vara oskadad och osjuk innebär inte att man genast mår bra, blir pigg och glad, får massor av energi, klipp i steget och spänst i tanken. För att ta sig från osjuk och oskadad till frisk, pigg och entusiastisk måste man göra en massa saker som befrämjar friska funktioner i kropp och själ. På samma sätt förhåller det sig på en arbetsplats. Bara för att man är bra på att förebygga (dvs har hög preventiv kompetens) innebär inte det att verksamheten plötsligt blir välfungerande, arbetsglädjen sprudlar och alla anställda blir oerhört friska.

En odålig och ofarlig arbetsmiljö är inte detsamma som bra, högpresterande och hälsobefrämjande. För att ta sig från odålig och obra till riktigt bra måste man förstå hur tillståndet ”bra” fungerar och vilka behov det har, vad som måste göras för att något ska bli ”bra”. Det är just detta som är innebörden i promotiv kompetens.  

 Clas Malmströms föreläsningar om detta finns i flera olika versioner med olika infallsvinklar och tyngdpunkter och medskick till deltagarna beroende på typ av verksamhet, gruppens situation och behov, arbetsplatsens aktuella utmaningar, problem och möjligheter.

 Om Du vill kan du titta på inspelade moment där Clas föreläser om just detta under menyn Titta! Lyssna!  och väljer filmen ”Vad är det som händer på en bra Arbetsplats?”

Hör av dig för en förutsättningslös avstämning om vi kan hjälpa just Din organisation ta ett kliv uppåt på skalan mot ”riktigt bra” genom att fylla i kontaktformuläret.

"Tack för en strålande föreläsning, Clas! Du var i särklass den mest uppskattade av alla våra föreläsare. Utvärderingarna gav dig 4,8 i snitt. 5 var högsta, men någon hade t.o.m. skrivit 6-or på dig!”

- Sanna Ehdin arrangör Bjäre Hälsodagar i Båstad


”Den bästa föreläsning jag någonsin har varit på. Och jag har hört många!”

- Karin Rystedt HR-direktör Region GävleborgLämna dina uppgifter så kontaktar vi dig!